Pressmeddelande: Premiär för ”Mishpocha/Familjen” – En pjäs om trauma, överlevnad och familjedynamik

Sveriges museum om Förintelsen presenterar stolt premiären av teaterföreställningen Mishpocha/Familjen, skriven av Anette Sallmander, som har premiär den 5 oktober kl. 18:00.

Datum och föreställningar:

  • Premiär: 5 oktober, kl. 18:00
  • Föreställningar: 5/10, 6/10, 19/10, 20/10, 23/10 och 24/10
    Plats: Sveriges museum om Förintelsen, Torsgatan 19, Stockholm
    Biljetter:  mishpocha-familjen/

Regisserad av Voula Kereklidou och med skådespelarna Daniel Goldmann och Anette Sallmander i huvudrollerna, tar Mishpocha/Familjen med publiken på en resa in i en flyktingfamiljs liv i 1960-talets Sverige. Pjäsen skildrar de dolda trauman som överlevande från Förintelsen bär med sig, och hur dessa trauman påverkar deras barns liv och framtid.

Genom barnens oskyldiga lekar och föräldrarnas smärtsamma minnen av förlust och våld, väver föreställningen samman en berättelse om överlevnad och kamp. När ett telefonsamtal från Polen oväntat bryter tystnaden i familjens hem, återuppväcks förträngda minnen och en djupare förståelse för familjens historia uppenbaras. Barnens lekar med ett Märklintåg speglar en resa genom deras egna liv, från Polen till Sverige, och illustrerar hur även osynliga sår kan påverka kommande generationer.

Föreställningen har ett starkt team bakom sig, med dockmakare Annika Arnell, rörelseinstruktör Ulf Evren, kostymdesigner Anne-Christine Axelsson, scenograf Marten Eriksson & Kaj Primus samt musik- och ljuddesign av Henrik Lörstad.

Mishpocha/Familjen är inte bara en teaterupplevelse – det är en påminnelse om de historiska trauman som fortfarande formar vår samtid och en kraftfull reflektion över den judiska invandrarerfarenheten i Sverige. Genom pjäsen får vi en djupare förståelse för hur Förintelsens skuggor ännu ekar i dagens samhälle och hur den enskilda familjens historia speglar större globala utmaningar.

För mer information och biljettbokning, besök: mishpocha-familjen/

Kontak Non Serviamt Anette Sallmander 0707 97 61 16 sms eller maila helst anettesallmander@yahoo.se

Eller Lydia Cacho Rosell på Sveriges Museum om Förintelsen 0701 49 16 42